Det offentlige - domesticmanager.dk - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Som selvstændig, der har du mange bolde i luften samtidigt, og det er vigtigt at huske dem, i den rigtige rækkefølge. Du skal ikke bare ud og sælge dig selv, men det er også en hel del administration, som skal laves, som du kan indberette løn, skat, moms osv. til det offentlige. Det er nødvendigt, at alting bliver indberettet korrekt, for vi skal betale den skat, der tilkommer os. Eller er det heller ikke muligt for det offentlige at få sygehusvæsenet, skolerne og alt det andet, som det offentlige står for til at fungere.

Jeg har ingen problemer med at betaler skatter og afgifter, og jeg er heller ikke træt af, at jeg skal indberette det, det tager bare lang tid indimellem.

Specielt når jeg har indberettet forkert, som jeg har fundet ud af, at jeg har gjort i en længere periode. Jeg har et par ungarbejdere ansat, og hos det har jeg indberettet forkerte tal, både til feriekonto og til skat.

Hvad gør jeg så, skal jeg selv finde ud af, hvordan det skal rettes, eller skal jeg ringe til skattestyrelsen? Jeg valgte det sidste, og i den anden ende sad der en rigtig flink kvinde, som kunne hjælpe mig.

Feriekonto
Jeg skulle dog først finde ud af, hvad Feriekonto kunne tillade, ved de forkerte ting, som jeg havde indberettet. Nu blev jeg bange for, at jeg pludselig skulle kastes mellem to offentlige instanser, så skrækken havde sat sig i mig, da jeg ringede til feriekonto.

Her sad en anden kvinde (jeg har bevidst ikke nævnt kvindernes navne, det er der ingen grund til, og de skal ikke kunne søges frem af andre), som i løbet af ingen tid svarede på mine spørgsmål, og dermed gjorde situationen meget nemmere for mig og det jeg havde brug for.

Hun gjorde mig endda opmærksom på et par yderligere fejl, som jeg havde lavet, og om jeg ikke ville huske at rette dem samtidigt, så mine ungarbejdere kunne få udbetalt ferien korrekt, og ikke på den måde, som jeg havde gjort det indtil videre.

Skattestyrelsen igen
Dagen efter ringede jeg til skattestyrelsen igen, dem jeg havde brug for hjælp fra, de sidder i Hjørring, og umiddelbart fik jeg ikke fat i den samme, som jeg havde talt med et par dage forinden. Det var der dog ingen problem i, jeg lagde mit navn og nummer, og et par timer senere ringede kvinden, jeg havde talt med, tilbage til mig.

Klokken var 15:25 husker jeg, og jeg troede bare, at vi skulle tale sammen i 15 – 20 minutter, så var mit problem klaret, og sådan var det.

Jeg skulle dog blive meget klogere, samtalen tog 2 timer, 9 minutter og 16 sekunder, og vi kom langt over denne kvindes arbejdstidsophør denne dag, men det var helt ok for hende, for hun ville gerne hjælpe (og hun har flextid eller ej, det spurgte jeg ikke om), så vi var først færdige 17:35 cirka.

Det var rigtigt mange manuelle posteringer, der skulle laves om i systemet, men jeg fik at vide, hvad det var, jeg skulle gøre, og så var det at gå i gang fra ende til anden…det tog lang tid, men det hele kom på plads, og i systemet kunne jeg se de efterbetalinger, som jeg skulle lave til Skat og til Feriekonto.

Jeg var imponeret over, hvor god service jeg fik fra kvinden i skattestyrelsen, og jeg takkede hende mange gange inden vi lagde på. Det var hun glad for, for ofte fik de ikke så pæne opkald, hvor folk ikke var helt tilfredse, nu de havde opdaget, at de skulle betale mere i skat.

Jeg oplevede det samme omkring kvinden fra feriekonto, hun var nærmest overrasket over, at jeg roste hende for hjælpen, men som begge kvinder sagde, vi er her for at hjælpe, og for at sørge for at alting er indberettet korrekt.

Det er jeg som borger i landet og som selvstændig rigtigt glad for, at muligheden er der for at få hjælp, og at jeg kun oplever, at menneskerne bag systemerne er meget positive, det er jeg glad for.

Nattearbejde
At arbejdet for mig selv ikke er slut, det er så en anden sag. De mange posteringer, dem skal jeg have lavet om i mit regnskab for 2021, sammen med de mange ekstra betalinger til Skat og feriekonto.

Det sidste fik jeg faktisk gjort 8 timer senere, for jeg vågnede klokken to om natten, og jeg brugte de næste timer på at få de mange små beløb betalt, og få lavet de rigtige bilag, så når jeg skal bogføre det hele, så kommer alt til at stemme.

Endnu engang tak til det offentlige, det virker, når jeg har brug for hjælp.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.