Pulled pork er populært, og indtil for nylig troede jeg egentlig, at det var svært at lave.
Sådan er det med mange ting, som jeg ikke tør gå i gang med, fordi jeg tror, at det er svært. Efterhånden har jeg dog fundet ud af, at jeg bare skal kaste mig ud i det, for jeg lærer det nok undervejs.
Sådan er det også ved at være med pulled pork, det er ret nemt, og jeg har egentligt lavet det ret mange gange her i husstanden. Fruen og ungerne er glade for det, og vi plejer at spise det som burgere. Der er altid rester tilbage, og så får vi hjemmelavet pizza med pulled pork en dag eller to efter af resterne (Jeg laver også selv pizzadejen, men det tager vi en anden gang).
Her er, hvad du skal gøre:
Du køber et stort stykke nakkefilet, det er et stykke meget billigt kød, men det er perfekt til pulled pork.
Vi plejer at lave pulled pork til burgere, og her bruger jet et stykke nakkefilet på mellem 1 og 1,5 kg.
Jeg køber normalt et større stykke, og putter så resten i fryseren til en anden gang. Din lokale købmand har ofte en nakkefilet til mellem 100 og 150 kroner for et stykke nakkefilet på mellem 2 og 3 kg.
Dagen inden jeg skal lave det, der laver jeg en marinaden, men du kan også købe en færdiglavet, hvis det er nemmere for dig.
Denne gang brugte jeg olivenolie, en sjat æblecider eddike og et skvæt barbecue sovs. Af krydderier brugte jeg oregano, rosmarin, en smule tørret chili, knust spidskommen (det bruger jeg til rigtigt meget og hele tiden…), koriander, og noget grill Spice mix, som jeg har købt færdiglavet. Salt og peber bliver også brugt.
Det hele bliver puttet i en frost pose, sammen med kødet, og så bruger jeg et par minutter til at gnide blandingen ind i kødet.
Derefter kommer posen i i køleskabet, så kødet bliver marineret til dagen efter, eller hvornår du har tænkt dig at tilberede kødet.
I ovnen
Jeg lod det ligge i et par dage, om det bliver bedre af det, det aner jeg ikke, men det kan du garanteret bliver klogere på, på det store internet, eller ved at spørge en der ved mere om den slags end mig.
Jeg tændte ovnen klokken 09:00, jeg satte den til 110 grader.
Jeg tog en bradepande frem, klippede posen med kødet og, og lagde det i bradepanden, sammen med resten af marinaden fra posen. Du kan også lægge et stykke stanniol i bunden, så er det ikke så svært at få de brændte kødrester af bradepanden, når du er færdig.
Ind i ovnen med bradepanden, og så blev jeg enig med mig selv om, at kødet skulle have mindst 8 timer i ovnen.
Jeg mindede også mig selv om, at jeg skulle kigge til kødet engang i timen, og hælde lidt væske ved, for at det ikke tørrer ud. Denne gang har jeg brugt to juleøl som væske.
Der bredte sig ret hurtigt en liflig duft af kød, og den kunne duftes i hele huset, jeg fik også ros fra børnene, at det duftede godt, og de glædede sig til at smage det, når maden var færdig.
Jeg har læst mig til, at stegen skal være 90 grader indvendigt, når den er færdig, men jeg plejer at gøre det efter gefühl, for jeg stoler ikke altid på mit stegetermometer.
Når kødet er færdigt, så bruger du to gafler til at trække kødet fra hinanden, du kan også tilføje lidt barbecue sovs til kødet, mens du trækker det fra hinanden, men det er en smagssag.
Som skrevet, så bruger vi det til burger, så husk at købe noget godt brioche brød til det, eller bag det selv. Denne gang har jeg købt store brioche brød i Lidl og nogle mindre i Rema.
Hvis du gerne vil prøve en opskrift, hvor de enkelte ingridienser er skrevet mere ned end ovenstående, og hvor der bliver givet flere muligheder omkring stegning af kødet, end jeg har skrevet, så kan du med fordel søge på nettet eller besøge Valdemarsro, her er et link til opskriften Valdemarsros´hjemmeside.