Dagbog på Ipad - domesticmanager.dk - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen

Jeg har i flere omgange de senere år begyndt at skrive dagbog, men jeg får ikke gjort det hele tiden, og jeg har indtil for et par uger siden altid skrevet det ned via et tastatur og på en computer.

Jeg har gjort det på den måde, da det er meget nemmere for mig at genlæse på et andet tidspunkt, hvis jeg har behov for det, og så kan jeg skrive meget, meget hurtigere på et tastatur og ind på en computer, tablet eller en telefon, end hvad jeg kan gøre i hånden.

Men for et par uger siden, der lavede jeg det om. Nu skriver jeg med en Apple Pencil på en Ipad. Jeg bruger note programmet OneNote (det program er også brugt til at skrive det her indlæg i…), hvor jeg med en Apple Pencil, eller blyant som det rettere hedder på dansk, kan skrive i hånden på skærme der tillader, at de kan røres ved.

Det fungerer egentlig rigtigt godt, også på min gamle første generations Ipad pro. Der er godt nok en flænge i skærmen, efter at Yngstemanden i huset tabte den på gulvet tilbage i 2017, men selve IPad’en fungerer fint, og nu bruger jeg så den til at skrive på, som du kan se på det billede her øverst i indlægget.

Men hvorfor skriver jeg så dagbog, kunne dit spørgsmål så være? Jeg tror, at jeg gør det, fordi jeg har mange tanker, der hele tiden flyder igennem mit hoved. En del af dem vil jeg gerne skrive ned. Ikke for at jeg skulle glemme det, men mere for at jeg måske vil tage det frem igen en dag. Jeg ved det egentlig ikke, måske er det også for ikke altid at skulle bruge det at skrive noget ned til artikler, som jeg egentlig skal leve af at gøre, og som jeg er i gang med at gøre med Søften Nyt (Søften Nyt er først ved at blive kørt i gang, og her i coronatiden med fire ramte børn, der er det svært, at få noget fra hånden, for i løbet af dagen mandsopdækker jeg Yngstemanden med skoleopgaver).

Jeg kan også mærke, at jeg drosler ned, når jeg sidder og skriver mine tanker ned, tankemylderet er ikke så hurtigt, og jeg slapper mere af. For det meste sidder jeg og skriver på IPad’en om aftenen, inden jeg skal i seng, når der alligevel er stille i huset, men fx i denne uge, hvor jeg laver skolearbejde med knægten, der kan jeg godt sidde og skrive mine strøtanker ned, mens han laver en matematik eller dansk opgave.

En anden grund til at skrive dagbog er også, at her skriver jeg også de ting ned, som jeg ikke kan offentliggøre på domesticmanager.dk. Der vil altid være noget, som jeg holder for mig selv. Noget familiært, nogle holdninger eller ærgrelser, som vi måske snakker sammen omkring i familien, eller andet som skal holdes i privatsfæren. Ikke at der er meget, som jeg ikke vil dele med dig derude, men jeg er også sikker på, at du sidder med tanker og overvejelser, som du heller ikke vil have ud til andre.

Om jeg så bliver ved med at skrive dagbog, eller jeg stopper igen i en periode, det er ikke til at vide, men jeg kan mærke, at det gør noget godt for mig, og så længe det gør det, så vil jeg blive ved.

Jeg tror også, at jeg en dag vil være glad for, at jeg kan lave nedslag i tiden, og se hvad det var, jeg lavede og tænkte dengang. Jeg har gjort det før, fx dengang jeg var udvekslingsstudent i USA, der begyndte jeg at skrive dagbog efter jeg havde været der i et par måneder, og i dag er jeg glad for, at jeg gjorde det. Jeg kan ikke huske dagligdagen i dag fra tiden, men hvis jeg slår op i dagbogen, så kommer det tilbage fra hukommelsen. Så her er dagbogen en god ting til at huske fortiden, når der er behov for det.

Det kan godt være, at du ikke har behov for at skrive dagbog, eller at det er fint at bruge opslag på sociale medier eller lignende. Det virker også ret godt, og det er efterhånden hyggeligt at se gamle opslag på Facebook, som jeg lagde op for mange år siden. Men på sociale medier er det her og nu opslag, og ikke så mange og lange tanker, som jeg skriver i min dagbog, derfor tror jeg, at jeg bliver ved. Måske går jeg over til tastaturet igen, men indtil videre fortsætter jeg på denne her måde med at skrive i hånden på en tablet.

Det virker for mig, det gør mig glad og afslappet…tænk lidt over, hvad der gør dig glad og afslappet, og hvad der virker for dig. Tak fordi du følger med i mine føljetoner her på domesticmanager.dk, hvor jeg kan skrive lidt mere, end hvad der er plads til på sociale medier.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.