Et Helvedes løb - domesticmanager.dk

Nogle gange løber jeg, andre gange løber jeg en hel del og indimellem bliver det til næsten intet løb. Sådan var det i 2021, og det har jeg tænkt mig at lave om på i 2022. Indtil videre i år har jeg løbet 85 træningskilometer, og vi er cirka halvvejs i januar, så mon ikke at det bliver til lidt flere kilometer i benene, inden måneden og året er færdigt. Det tror jeg.

Nå, men I research til at skulle prøve at løbe rigtigt, rigtigt langt i 2023, der faldt jeg over denne lille bog af Søren Boy Skjold og Roger Buch, som begge arbejder på Danmarks Medie og Journalisthøjskole i Aarhus, her skriver de ikke om journalistik, men om at kunne gennemføre et marathon.

Bogen hedder “Et Helvedes Løb – Prøv Det”, og det er en lille og rimeligt letlæst sag på 85 sider, der giver nogle meget fine og korte beretninger fra almindelige og ualmindelige mennesker, der har givet sig i kast med marathon distancen. De to forfatter, Søren og Roger, de fortæller også selv om deres oplevelser, og hvorfor de løber og hvad det gør ved dem, hvilket også giver læseren andre tanker om, hvorfor vi løber.

Mellem beretningerne er der tips og vejledninger til, hvordan du selv kommer igang med marathon, hvis du altså har lyst. For det er lysten, der skal drive værket. 42,195 km er langt at løbe, så det kræver en del træning, hvis du ønsker at prøve distancen.

Jeg har selv løbet den flere gange, og jeg har egentligt ikke selv nogen lyst til at skulle løbe det igen, mine mål ligger længere ude. Jeg vil gerne over 100 km, det tætteste jeg har været på det er 91,5 km, så det håber jeg at opnå at prøve på et tidspunkt.

Jeg kan dog godt huske træningen til mit første halvmarathon i 2009, som efter løbet sig til et hel marathon fire måneder senere. Det er ikke alt, jeg kan huske fra mit første halvmarathon, det er brudstykker. Jeg mødte aldrig muren, men da jeg kom ind på stadion i Odense, og der kun manglede 200 meter, der tænkte jeg, “hvad er det jeg laver, og hvorfor gør jeg det?”, da jeg kom i mål, fik noget at spise og drikke, så var jeg bare super glad, også fordi fruen og ungerne var nået frem lige inden jeg var færdig, og de stod og heppede på sidelinjen.

Det var fantastisk, og jeg skal gøre det igen, men det skal gerne være længere end marathon distancen, fordi det har jeg prøvet, og nu er det andre distancer og oplevelser, der skal prøves.

Hvis du har mod på at løbe marathon eller halvmarathon eller fem kilometer, så start med at læse Søren og Rogers bog…det er hurtigt gjort, og du får gode tips og historier. Lån den på biblioteket, eller køb den fx her ved Saxo.

Comments

我很高兴能找到你的这个网站。 我一直在研究你的一些文章及其漂亮的东西来阅读。 我一定会为你的博客添加书签,以确保我可以获得最新的帖子。 你可以在这里找到更多信息🙂
问候

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.