Tragik på Marselis Boulevard - domestic manager - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen

Alle taler om trafik, det er et af de emner, som danskerne altid kan tale om, hvis vi ikke kan finde på andet, og jeg gør det også selv, selvom jeg ikke ret tit oplever at sidde i en kø. For min arbejdsplads udgår derhjemme fra, sådan er det ofte for selvstændige. Den eneste kø derhjemme kan være, når ungerne skal ud af døren samtidigt, eller hvis de er så sultne, at de går i køleskabet samtidigt…

Indimellem skal jeg dog ud i trafikken, også når det er slemt, og det er slemt, hvis du skal til Aarhus om morgenen. Jeg har prøvet det, da jeg læste på journalisthøjskolen og på universitet, og ind imellem kræves det også af mig, at jeg skal til Aarhus, når trafikken er værst, eller næsten værst, ligesom de sidste to dage.

Her har jeg været på kursus midt inde i Aarhus i Bødker Balles Gård, og kurset starter klokken 9. Der er ikke super langt fra Søften, men når jeg skal være der klokken 9, så tænker jeg, at jeg skulle hjemmefra klokken 8.

En hel time, tænker du nok, men jeg skal også parkere, og helst også gratis, derfor skal jeg også indregne mindst 10 minutter gåtur fra havnen til Bødker Balles Gård, hvor kurset afholdes.

Du så nok, at jeg skrev, at jeg kan parkere gratis på havnen, hvordan det kan lade sig gøre, ja det vil jeg ikke afsløre her, men tro mig, jeg parkerer gratis på havnen, uden at skulle betale for det.

Jeg turde heller ikke køre den direkte vej til havnen, via Aarhusvej, Søftenvej og Randersvej (jeg bor i Søften, så det ville være den oplagte vej), istedet kørte jeg til Kvottrup, Geding, Tilst, Viborgvej, Åby Ringvej, Åhavevej, Marselis Boulevard og Havnen…jeg kørte den vej, for at slippe for kø…troede jeg…for kø slap jeg ikke for, den var bare ikke, hvor jeg troede…

Trafik på Åby Ringvej - domestic manager - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Heldigvis kan andre bilister finde ud af at køre i kø de fleste steder, men det er stadigvæk spild af tid at holde i bilkø…Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Køen startede på først på Åby Ringvej, og derefter på Åhavevej. Da jeg kom dertil var problemet egentlig ikke, vejen ned til havnen, fandt jeg ud af, det var de biler, der skulle dreje til venstre…men det gik egentlig godt, og jeg kom frem til parkeringspladsen på havnen efter 35 minutter…en tur, der ville have taget 15 minutter, hvis der ingen trafik havde været.

Hjemturen om eftermiddagen var lidt anderledes, da jeg kører fra havnen, ad Jægergårdsgade, Værkmestergade, Vestre Ringgade, Viborgvej, og drejer fra ved krydset ved MCD og KFC, og kører til Søften den vej, en tur på omkring 35 minutter også…godt at jeg ikke skal det hverdag…selv om jeg kan se, at der er rigtigt mange, der hver dag kører i trafik…godt det ikke er mig…og dag to gav også to forskellige ruter, men dem må du høre mere om en anden gang.

Aarhus er dejlig, når der ikke er trafikkaos…det nyder jeg ikke.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.