I lang tid har der kørt en serie på Apple TV+, som jeg havde lovet mig selv ikke at se. Jeg havde set personen i serien i en film engang med Owen Wilson, og på den daværende film og skuespillet var rædderligt, så ubevidst havde jeg lovet mig sig, at jeg aldrig igen skulle se noget med denne person, lige meget hvad han nu var med i.

Men…som den hedengangne statminister Jens Otto Krag engang sagde…”Man har et standpunkt indtil man tager et nyt”, og det må jeg så også sige, at jeg har taget i dette tilfælde, selvom det jeg havde hørt om historien var, at en amerikansk fodboldtræner tager til England for at træne et engelsk Premier League, uden at kende regler eller noget som helst om fodbold…

Jeg synes, at det lød lige skørt nok, og så med ham skuespilleren, jeg ikke var så vild med. Jeg havde hørt henover foråret fra, blandt andet, Christian Mongaard, som er en af de journalister og filmanmeldere jeg respektere højt, at her var der en serie, som virkelig var værd at se. Jeg overhørte hans Facebook opslag med vilje, men da jeg så så et tweet fra ham:

Christian Mongaard tweet - domesticmanager.dk

der er værd at se, også selv om den ligger på den halv gemte Apple TV +, som vi selvfølgelig også abonnerer på husstanden.

Jeg læste med vilje ikke Christian Mongaards anmeldelse (du kan læse den her, men den ligger bag en betalingsmur) førend jeg var begyndt på serien, for jeg ville danne mig eget indtryk af den, uden at vide andet end det med en træner, der tager til England.

Godt humør x 8
Jeg vender lige tilbage til det der med standpunktet, for hold da op, hvor har jeg taget fejl af Jason Sudeikis og serien “Ted Lasso” (se mere her), for selvom historien umiddelbart lyder skør, så gemmer der sig en dejlig historie om glæde og hvordan hovedpersonen går gennem livet med rent ud sagt 95% positivisme i sit liv.

Jeg har nu set seks afsnit af sæson 1 (der er 10 i alt), og jeg glæder mig allerede til sæson to, som også ligger online, og til sæson tre, når den kommer til sin tid, men tilbage til Jason Sudeikis, eller reelt Ted Lasso, som han hedder i serien.

Han er positiv, meget meget positiv i nærmest alt det han gør, men det kammer aldrig over i serien, det smitter i stedet for. De andre hoved- og biroller bliver fremført som rimelige stereotyper, men som heldigvis kan ændre sig i løbet af serien. Det har jeg da opdaget i løbet af de første seks afsnit. Vi lærer om spillernes interne magtforhold på det halvringe præstenrende Premier League hold AFC Richmond, hvordan kærester, eksmænd, veninder og pressen forholder sig til postyret, og hvordan personer, som normalt ikke får en chance, blomstrer og finder nye emner.

Det lyder som noget, du har set før, og hvis du tager elementerne hver for sig, så er der ikke meget nyt i det, for det er prøvet før, men når du blander det hele sammen i Ted Lasso, så ender du med at være i godt humør x 8, end du var før du begyndte serien.

Den smitter simpelthen, og min kone er også kommet med ombord. Jeg havde set de første tre afsnit, da hun kom med, og vi tog den fra begyndelsen sammen, og jeg ser ikke foran, for her er en serie, vi skal se sammen.

Ted Lasso er usandsynligt flink, og prøver hele tiden at få andre omkring sig til at være glade, og bære dem i en retning, der peger mod et bedre fællesskab, om det er på banen, i omklædningsrummet eller på den lokale pub.

Han har hjælp fra assistenttræner, Beard (Brendan Hunt), som han har taget med fra USA, og som har sat sig ind i fodboldspillets regler og særheder, fra udstyrsansvarlig, Nathan (Nick Mohamed), Hans overordnede og ejer af AFC Richmond, Rebecca (Hannah Waddingham), og nogle spillere på holdet, som går hinanden på nerverne, og så lige en kæreste til en af spillerne, der selvom hun virker overfladisk, bringer noget rigtigt fint ind i rollen. Selv en journalist i serien, der er rimeligt arrogant og prøver at få Ted Lasso lidt i fedtefadet, bliver overbevist, da han skal lave en artikel om ham. Ted Lasso forklarer, at han er i bund og grund ligeglad om holdet vinder eller taber, bare de bliver den bedste udgave af sig selv i processen.

Ted Lasso får en kæmpe anbefaling herfra, se den før din nabo, fætter, mand, kone eller søn, det vil du ikke fortryde.

Se forfilmen til første sæson her:

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.