domesticmanager.dk færdigt arbejde

Kender du det, at når du flytter ind i et brugt hus, så er der rigtigt meget, som du som hobby håndværker kan gå i gang med. Det er der ihvertfald, hvor vi bor. Her 2 1/2 år efter, at vi flyttede ind, så har jeg stadig mange projekter, som der mangler at blive lavet.

Heldigvis har jeg også en far, som rykker i mig indimellem for at få tingene lavet, og onsdag gik han igang med at fjerne mere end 100 fliser fra indkørslen. Der var et meget stort hul som gentagne regnmængder havde lavet i flisebelægningen over mange år.

Et hul, som når du træder ud af bilen ofte går i, og du tænker ikke over, at det er der til daglig, men nu skulle det laves.

Hobbyhåndværker

Min far havde fjernet fliser og hældt en ordentlig omgang stabilgrus i hullet. Jeg skulle så bare lægge stenene igen. En ikke helt let opgave for mig, selvom det nok for andre er super nemt. Mine hænder er bare ikke altid skruet super godt på, når det drejer sig om disse opgaver, og det er nok også derfor, at jeg altid får et trukket i langdrag.

Men torsdag morgen skulle det laves, og jeg gik hurtigt igang med at planere ud, og lave en ca. opmåling til, hvordan stenene skulle lægges igen.

Først skulle det nye sand, der var lagt i hullet stampes godt, det hjalp min far også med, og vi fik det godt stampet fast, inden der skulle rives lidt af igen, for at få stenene til at lægge korrekt.

domesticmanager.dk stampning af sand

Række på række på række

Så kom jeg i gang med at lægge stenene, selvom det var pænt hårdt for knæene, men det gik hurtigt trin for trin, og jeg fik lagt de første rækker ret hurtigt. At det ikke blev helt i vater, det var ok, da de oprindelige sten heller ikke lå helt i vater, men jeg fik det til at passe nogenlunde, og de sten, der ikke ville makke ret, de fik nogle slag med en hammer (jeg havde et bræt i mellem, så stenene ikke skulle gå i stykker).

Mens jeg lagde sten, så sad min far og gjorde de sten, som jeg skulle bruge rene.

domesticmanager.dk rengøring af sten

Jeg fik lagt flere og flere sten, det gik faktisk ret godt, men som hobbyhåndværker er der altid noget, som jeg ikke helt havde taget højde for.

Når det kommer til den sidste række, eller til endestykkerne, så kan det være svært at få det til at passe. Det oplevede jeg flere gange i løbet af stenlægningen.

domesticmanager.dk de sidste sten

Med hiv og sving fik jeg det til at lykkedes, men da det kom til den sidste række, så ville stenene ikke passe sammen længere. Så vi måtte have fat i en vinkelsliber.

Genbohjælp

Min egen vinkelsliber, den havde det ikke så godt, og den startede kun halvdelen af gangene, så over til genboen og låne. Han var dog ikke selv helt sikker på, at min far og jeg kunne gøre det uden at komme til skade, så han sprang til i sit pæne tøj og skar stenene til for os.

Det hjalp med det samme, og efter 30 minutter var de sidste sten på plads.

domesticmanager.dk færdigt arbejde

Det er godt med genbohjælp, når der er brug for det, og heldigvis er det sådan her på gaden, at vi hjælper hinanden efter behov.

Så var det sidste bare og få spredt noget strandsand ud over de nylige lagte fliser, og feje indtil alt sandet var fordelt.

Det tog lang tid for min far og jeg, men det var også fordi at mine gamle knæ skulle have en pause indimellem, til gengæld havde vi en hyggelig dag, hvor vi fik snakket om løst og fast og alt det som vi ikke får talt om til daglig.

domesticmanager.dk pause for knæet

Jeg føler mig lykkelig over, at mine forældre bor så tæt på, og at jeg har en far på 80, der har lyst til at hjælpe mig, når der er brug for det.

Han sluttede selvfølgelig også med at skovle det sidste sand på hans bil, og kørte det væk, så jeg ikke skulle tænke på det. Jeg bliver aldrig for gammel til at blive forkælet.

domesticmanager.dk skovle sand

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.