Sandsække i Filmbyen i Aarhus Kraner i gang på Aarhus Ø domesticmanager.dk

Den fjerde januar og kursusdag nummer et af to. Det er egentligt ret vildt, at kunne komme på kursus, og være sammen med andre mennesker i disse nedlukningstider.

Jeg synes heller ikke, at der var ret mange biler på vejene, da jeg kørte til Aarhus denne morgen, men jeg skulle også først være der klokken 10, så selvom der var proppet på motorvejen mellem Tilst og Aarhus Nord pga. en ulykke, så var det nemt at komme ind til midtbyen.

Jeg parkerede det sædvanlige sted, og mødte en af vennerne fra Marineforeningen, jeg ikke havde sete længe, det var hyggeligt lige at få snakket lidt med ham, inden jeg skulle på kursus i filmbyen. Filmbyen lyder lidt eksotisk, og jeg har gået forbi mange gange, og tænkt over, hvordan der mon ser ud indenfor. Det fandt jeg ud af i dag, vi kom på rundvisning, hvor vi skulle observere og skrive kort om det efterfølgende.

Kurset var noget anderledes, end jeg er vant til, men det gjorde kun godt for mig og de andre deltagere.

Vi skulle, blandet meget andet, prøve at skrive sanseligt på kurset, men hvad er sanseligt, det kan være svært at beskrive. Du skriver ikke med dine sanser, men du skal prøve at få det til at virke som om, at læseren for sanserne i brug, når teksten læses.

En af øvelserne på vores gåtur var, at lægge mærke til noget, og så skrive en indledning til en artikel omkring det, men det skulle være kort, og nok også kortere, end hvad jeg skrev…I skal ikke snyde for teksten, den kommer herunder, og så må I selv vurdere, om det er noget, som giver jer noget ved læsningen…

Der står stadig “gratis wifi” på broen, den gangbro, som før ledte de gående fra land ombord på Molslinjen. Molslinjen er der ikke mere, for den er flyttet et andet sted på havnen i Aarhus. Et sted hvor trafikforholdene er bedre. Nu er der ikke så mange biler ved Nørreport og ved den gamle fiskerihavn længere, hvor Molslinjen sejlede fra, kun minder og skilte med gratis wifi.

Træningskursus
Kurset hedder ”Turen går ud af huset – træningskursus i at skildre mennesker og miljøer”. Vi får hele tiden at vide, at vi skal tænke anderledes, derfor var vores lektier til dagens kursus også at se et indslag fra 1991 med John Cleese, hvor han taler om kreativitet og mangel på samme, vi fik også teksten (den kan læses her http://kortlink.dk/29w8t). Jeg læste den først, inden jeg så den 36 minutter lange video på Youtube.

Tanker om kreativitet har vi også brugt en stor del af førstedagen på kurset på, vi blev presset ud i nye situationer, som vi som journalister normalt ikke prøver. Vi skulle hele tiden prøve at se vores omverden fra anderledes perspektiver, end vi ellers ville gøre. Ligge på gulvet og observere, stå på stolen og observere. Gå en tur på den gamle fiskerihavn i Aarhus, og observere. Beskrive det, som vi observerer, og gøre det igen, og igen, og igen. Huske os på, at vi skal skrive det, som vi ser. 

Jeg prøvede Letbanen for første gang, jeg kørte med de andre fra Dokk1 til Østbanetorvet, og jeg blev 22 kroner fattigere, for den korte tur. Men skidt pyt, jeg lavede en kort reportage fra den korte tur, så nu har jeg prøvet det, og jeg endte med at gå tilbage til Filmbyen, hvor kurset foregår.

Første tur med letbanen domesticmanager.dk
Første tur med letbanen, og så var det fra Dokk1 til Østbanetorvet…tre minutter og 22 kroner fattigere. Foto: AGR.

Har jeg lært noget nyt i dag? Det er jeg sikker på, og jeg glæder mig til, at jeg skal afsted igen i morgen. Vi fik lektier for. På vejen hjem i dag eller på vejen til kurset i morgen, der skal vi iagttage et busstoppested eller et letbanestop. Hvad sker der, hvem er der, hvad er der i billedet foran dig, som du kan videregive, som kan give en fælles reference for de andre på kurset, når du efterfølgende beskriver det.

Hjemme igen var hele familien hjemme, jeg blev mødt af knus og kram af kone og Yngstemanden, og maden var næsten klar. Hvad mere kan man ønske sig, det var dejligt og hyggeligt. Specielt efter en god og lang dag, hvor kulden virkelig var træls, mens jeg var ude.

Om aftenen var det tid til vores sidste nye Netflix serie, Sindssygelægen, at vi ikke har fundet den før nu, det er en fejl, og vi er allerede ved sæson to, og jeg skriver mere om den på et senere tidspunkt.

Det sidste for i dag, er de overskrifter, som jeg har læst om i Information i morgendagens avis, det er sgu lidt skræmmende med ham Trump i det Hvide hus i Washington DC. Du kan selv følge lidt med, ved at læse lederen, skrevet af Martin Burchardt, der er korrespondent i USA for Information…http://kortlink.dk/information/29xvu

Sov godt og vend snart tilbage…

Kraner i gang på Aarhus Ø domesticmanager.dk
Kranerne var godt i gang på Aarhus Ø, da vi stod og kiggede på dem fra den gamle fiskerihavn. Imponerende, at der stadig er plads til byggerier på Aarhus Ø…hvor mon de bygger næste gang? Foto: AGR.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.