Oversigtsbillede fodboldskole - Foto: AGR - domesticmanager.dk

I de sidste syv år har SGF Fodbold afdeling afholdt DBU Fodboldskole for områdets børn og unge, som har lyst til at spille fodbold den sidste uge i skolernes sommerferie.

I 2020 var der rekord deltagerantal på Fodboldskolen i Søften, mere end 170 børn og unge har brugt uge 32 på at være aktive på fodboldbanerne omkring klubhuset på Neptunvej.

For at det kan lade sig gøre, så er det nødvendigt at logistikken omkring arrangementet er i orden, og at der er frivillige nok til at kunne tage sig af de mange børn og unge.

Thomas Bak har været frivillig i fodboldafdelingen i SGF Fodbold i mange år, og har i de seneste også været leder af Fodboldskolen.

Thomas Bak og hans kone, Anita - Foto: AGR - domesticmanager.dk
Thomas Bak og hans kone, Anita, er glade for at kunne hjælpe SGF Fodbold, og sørger for at give alle deltagerne på Fodboldskolen i Søften nogle gode oplevelser – Foto: AGR.

“Det er et ret stort arrangement, som vi skal have til at lykkes, når du har 170 børn og unge plus 25 frivillige til stede på banerne i fem dage. De skal allesammen trænes, der skal være vand og frugt til pauserne, og de skal spise i hold midt på dagen, så der er nok at holde styr på, mens Fodboldskolen løber af stablen,” siger Thomas Bak.

Vi står i klubhuset, hvor der denne fredag er nok af aktiviteter inde og ude. Et par enkelte deltagere holder en pause i skyggen, da temperaturen er på vej mod de 30 grader, mens andre frivillige hjælper til med at få frokosten klar.

De frivillige

To af de frivillige er Josefine og Zoé, der begge er spillere i klubben, men også har valgt at bruge en uge af deres ferie, på at hjælpe klubben og de mange spillere på fodboldskolen.

“Jeg kan da godt mærke, at jeg er træt efter fem dage, hvor jeg har hjulpet til på fodboldskolen, men at kunne hjælpe klubben og samtidigt spille fodbold, så stiller jeg gerne og op hjælper,” siger Josefine.

Josefine og Zoé - Foto: AGR - domesticmanager.dk
Lidt vandkamp er det svært at undgå når temperaturen nærmer sig 30 grader, men både Josefine og Zoé har været glade for at være frivillig på fodboldskolen i Søften i 2020 – Foto: AGR.

Zoé har også været glad for at hjælpe til hele ugen, men varmen denne fredag kunne hun godt være foruden:

“Det har været så hyggeligt at være med og kunne hjælpe klubben og spillerne. Vi er mange her, så det kræver også en del at kunne holde arrangementet, men pyh hvor er det varmt,” siger Zoé.

SGF Fodbold prøver også at ryste de frivillige bedre sammen, og hver dag efter træningen, så har der været holdt evalueringsmøde omkring dagens forløb, og hvad der har været godt og skidt.

“Det er vigtigt for os at få talt med de frivillige før vi starter om morgenen og når dagen er gået, så vi hele tiden har fokus på, hvordan de har det med det hele, og om der er noget, der kan gøres bedre eller skal laves om. Torsdag efter fodboldskolen holdt vi en fodboldturnering for de frivillige, og om aftenen var der mad og hygge på pladsen. Så vi også lavede noget andet, og at de kan føle at vi sætter stor pris på dem,” siger Thomas Bak.

Fremtiden

Casper Andreasen, der er leder for de frivillige på fodboldskolen, er i gang med at grille pølser, men han tager sig også tid til at tale om, hvor meget de frivillige betyder for Fodboldskolen, men også for den daglige drift af klubben.

“På et eller andet tidspunkt, så bliver vi andre for gamle til at kunne blive ved med at arrangere, de forskellige aktiviteter i løbet af året, og så er der andre, der skal hjælpe til. Derfor har vi brug for nogle nye ansigter i fødekæden af frivillige hele tiden. Heldigvis er de unge mennesker her i klubben gode til at stille op, når der er brug for det, ellers kunne vi heller ikke afholde fodboldskolen uden deres hjælp,” siger Casper Andreasen.

Casper for hjælp til at grille pølser til deltagerne - Foto: AGR - domesticmanager.dk
Der er mange opgaver, der skal løses på Fodboldskolen, og Casper fortæller samtidigt om, at det har været nemt at skaffe frivillige til at hjælpe, ellers kunne arrangement heller ikke lade sig gøre – Foto: AGR.

Thomas Bak tilføjer, at det giver de unge en ansvarsfølelse, og forberedelse til det senere arbejdsmarked.

“De er unge, og de er måske ikke så vant til, at sætte deres egne behov bagerst, men det lærer de her, og de er rigtigt gode til det, selvom det kan være svært ind i mellem. Når en 8-årig har slået benet, en anden skal have vand og frugt og en tredje har et spørgsmål, og det hele på samme tid. De er dog alle rigtigt gode til det, og vi er rigtigt glade for den hjælp vi får,” siger Thomas Bak.

På sidelinjen på en af de mange baner, der er i brug, der står Jasmin med et stopur. Spillerne er i gang med den afsluttende turnering, og de frivillige agerer både dommer, hjælper og tidtager samtidigt.

jasmin - Foto: AGR - domesticmanager.dk
Jasmin har brugt mange timer på Fodboldskolen som frivillig, men hun stiller gerne op igen, hvis SGF Fodbold har brug for hjælp – Foto: AGR.

Jasmin går til dagligt på gymnasiet, men har selv spillet fodbold i Søften i mange år efterhånden, og hun er glad for den fælleskabsfølelse, som det giver at være frivillig.

“Det er virkeligt fedt at være med, jeg er selv så glad for børn og fodbold, og så få lov til at være med til at hjælpe med det, det kunne jeg ikke sige nej til. Det kan selvfølgelig være svært at tackle enkelte situationer ind i mellem, men det er også en læringsproces, og der er masser af hjælp at få af de andre frivillige og lederne. Det er første år, jeg har haft mulighed for at kunne hjælpe, men jeg kommer helt sikkert igen næste år, hvis det passer ind,” siger en smilende Jasmin, lige inden den sidste kamp bliver fløjtet af inden frokosten og afslutningen på Fodboldskolen i Søften i 2020.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.