Det er nu fjerde år i streg og fjerde gang i alt på de fire år, at vi skal prøve at bo i et mobile home i vores ferie…og vi har ikke fortrudt det en eneste gang.

I år går turen til Bretagne, og faktisk har vi hver gang været i Frankrig og boet i et mobile home alle årene.

Første gang var, da vi var på en kombineret ferie i Disneyland Paris og byen Paris tilbage i september 2016, anden og tredje gang var i 2017 og 2019, hvor vi besøgte Normandiet og boede på den samme mobilehome campingplads ikke langt fra Saint Lo og Bayeux.

Og nu fjerde gang på lige så mange år, er det Bretagne vi besøger, cirka 350 km fra den anden campingplads, som vi før har besøgt.

Den røde nål viser campingspladsen i Bretagne – Foto: AGR.

Samme firma
Vi har igen valgt at bruge det franske campingfirma – Siblu (www.siblu.com). De andre to gange vi var afsted, var på campingpladsen, der hedder Siblu Domaine De Litteau, Den ligger ca. 30 km fra den nærmeste strand, som i dag hedder “Omaha stranden” opkaldt efter invasionen den 6. juni 1944, da de allierede styrker gik i land i Frankrig.

Billedet er fra 2019, da vi besøgte Omaha Beach for anden gang, og selvom der er hygge på stranden, så er der rigtigt megen historie at blive klogere på denne og de andre strande, hvor de allierede styrker gik i land den 
6. juni 1944 – Foto: AGR.

Denne gang skulle vi prøve noget nyt, og tog lidt længere væk og til Bretagne i stedet for. Stedet hedder Domaine de Kerlann.

Faciliteterne
Det er en noget større plads end, hvad vi har prøvet før, der er ifølge deres kort på pladsen næsten 800 mobile homes, men følelsen af mange mennesker, det har vi ikke oplevet endnu.

Der er fint med plads ved de forskellige badebassiner og vandrutschebaner, og ungerne kan spille så meget fodbold, basket og volleyball de har lyst til på multibanen, kun afbrudt når de lokale børneklubber på campingpladsen skal bruge faciliteterne.

Poolen er altid et hit hos store og små, og der er god plads – heldigvis – Foto: AGR.

Det kan selvfølgelig være, at der ikke er fyldt op fordi Corona stadig raser i samfundet, og vi har ikke set mange udenlandske biler på pladsen, og slet ikke andre danske end os selv.

Der er et lille supermarked, en restaurant, en bar og en reception. Vaskeriet er lukket på grund af Corona, så der skal vi ind til en af de mindre byer, for at kunne få vasket tøj i den uge, vi er her.

Der er også mulighed for at spille minigolf og bordtennis, og det er gratis, og så er der rundt på pladsen flere legepladser, som bliver flittigt brugt af børnene.

Larm er der ikke meget af, og slet ikke om aftenene. Selvfølgelig hvis vi kommer i nærheden af restauranten og det store telt, der er sat op, hvor der aften efter aften er underholdning, men det holder vi os fra, men ellers er der ikke nævneværdigt larm fra naboerne eller andre, der bor på pladsen.

Næst efter poolen er fodboldbanen det bedste sted for ungerne – Foto: AGR.

Hvor meget plads er der?
Vi er en halvstor familie med fire børn og to voksne, så vi har lejet et mobilhome med tre soveværelser, 2 badeværelser, 2 toiletter og en stor stue og køkken. Der er en overdækket terasse, hvor vi kan spise alle vores måltider. Selve mobilehomet er 40 kvm, hvilket er fint i den uge, hvor vi skal bo her.

Der er god plads både ude og inde, også selvom grunden ikke er større end 100 kvm – Foto: AGR.

Det eneste vi virkeligt mangler, det er en opvaskemaskine, men det klarer vi snildt alligevel, og så er et træls, at vi ikke kan få vasket tøj, da vi ikke har ret meget med på grund af pladsen i bilen (det skriver jeg mere om en anden gang), og at vi havde fået oplyst, at det var muligt at få vasket på campingpladsen.

På grund af corona, så laver vi det meste mad selv, både morgen, middag og aften, men vi har besøgt take away steder og en McDonalds er vi heller ikke gået af vejen for.

Indkøbsmulighederne er der masser af i nærheden, og selv det lille supermarked på pladsen er meget velassorteret, og priserne er yderst rimelige i forhold til Danmark.

Alt i alt nyder vi virkeligt, at holde ferie på denne måde. Vi skal lige vænne os til at have et armbånd på konstant, for ellers kan faciliteterne ikke bruges på pladsen, men vi bor et dejligt sted, hvor der ikke er langt til noget.

Heller ikke seværdigheder, som vi dog i denne omgang nok holder os fra. Der kræves mundbind alle steder pga. Corona, og når vi ikke er vant til det hjemmefra, så er det yderst begrænset, hvor længe vi har lyst til at have det på af gangen.

Det er nok ikke sidste gang, at vi besøger hverken Frankrig eller Bretagne, så vi får nok seværdighederne at se igen en anden gang.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.