Mesterhjerner domesticmanager.dk

Så længe jeg kan huske tilbage, der har Niels Hausgaard altid stået som en sjov mand for mig. Jeg har aldrig oplevet ham live, men kun set ham i fjernsynet eller hørt ham i Radioen. I Peter Lund Madsens programserie, Mesterhjerner, på dr.tv, der har han mødt Niels Hausgaard og talt med ham om humor.

I DR´s skattekiste af programmer, der heldigvis kan streames på dr.dk eller via en app, der har jeg fundet et program fra 2017, hvor Peter Lund Madsen interviewer Niels Hausgaard om det at være sjov.

Mesterhjerner domesticmanager.dk
Peter Lund Madsen skaber interview situationer i Mesterhjerner – Foto: Skærmbillede fra udsendelsen – dr.tv

For hvordan er vi sjove? Jeg kan umiddelbart ikke forklare det sjove i en vittighed. Hvorfor griner vi, når vi er sammen med andre, der fortæller noget sjovt?

Niels Hausgaard mener ikke selv, at han fortæller vittigheder, han viser billeder på situationer, som de fleste af vi andre griner rigtigt meget af.

Som der bliver sagt af fortællestemmen i programmet, så er:

“Evnen til at bruge ironi, eller at kunne se det komiske i en situation, det kan bruges til at skabe afstand til noget ubehageligt eller som en måde til at håndtere udfordringer på”

I mens der vises et klip fra matador, hvor Griseavler Oluf Larsen fra Matador hænger billeder af personer, som han ikke kan lide, op på sit toilet.

Opvækst og liv

Peter Lund Madsen og Niels Hausgaard taler sammen om opvæksten for Niels Hausgaard i Hirtshals. Blandt andet, da han blev anbragt på et omsorgshjem, hans uddannelse som smed, og at han var ude at sejle, inden han blev entertainer.

Samtalen går også meget på, hvordan mennesker har det sammen og hvordan der skabes samhørighed blandt os med musik og humor.

Det er, hvad Niels Hausgaard er god til, at skabe musik og synge på sin dialekt, men samtidig skaber han billeder i vores alles hoveder med sine historier.

Men hvordan gør han det så? Han sætter sig ved stranden, og kigger ud over vandet, og lader det komme til sig, fortæller han til Peter Lund Madsen og os andre på den anden side af skærmen.

Mesterhjerner domesticmanager.dk
Det er ikke alle vitser, der er sjove, mener Niels Hausgaard – Foto: skærmbillede fra udsendelsen – dr.tv

Niels Hausgaard giver gode eksempler på, hvordan historierne kommer til ham, og hvordan de bliver omdannet til billeder, som vi alle kan grine af, blandet andet, ved de fælles referencer, som vi alle har. Ægteskab, skolelærere og en situation på skanderborg station, hvor du skal på toilet, men ikke har en tokrone til at betale for at komme ind…

Hvad er det, som er sjovt?

De to herrer taler om, hvad der er sjovt, og Peter Lund Madsen fortæller en vits, der falder helt til jorden, og som dissekeres af de to herrer bagefter.

Det er også en af de situationer, som gør programmet godt at se.
Der bliver talt om tingene. Vurderet, hvad humor er og hvordan det er forskelligt fra person til person, hvordan vi opfatter det.

Der er dog også mange tv-klip, og en fortællerstemme, der hele tiden skal fortælles os om humoren, og de mange klip viser andre sjove episoder fra dansk tv, og danske humoristiske ikoner.

Det kunne de godt have skruet lidt ned for, det bliver lidt for meget af det gode. For samtalen mellem de to herrer, Peter Lund Madsen og Niels Hausgaard er yderst interessant, og samtalen kunne have været udviklet mere.

Ros til programmet…jeg får helt lyst til at se andre fire i serien, og de kan alle streames fra Dr.dk, enten på din telefon, tablet, computer eller dit fjernsyn.

Du kan starte udsendelsen med at klikke på billedet…programmet varer 29 minutter.

Mesterhjerner domesticanager.dk  Niels og Peter
Niels og Peter på havnen i Hirtshals – Foto: Skærmbillede fra Dr.tv

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.