Det forsvunde ravkammer - domesticmanager.dk Foto - Lars Reinholdt

Jeg kan kun være et sted, og derfor må tingene tage den tid, som den tager, og specielt når jeg ikke har en stor lottogevinst, som jeg kan tappe gratis penge fra. I stedet for må jeg kigge på, hvad vi så kan finde på i påskeferien. Vi har ikke planlagt alt for meget andet, end at se vores forældre, og så skal tre af os ud og løbe et påskeløb anden påskedag.

Men inden da, der har Yngstemanden været hjemme fra skole de tre dage op til påske. Jeg har skullet arbejde, så det har ikke været super meget tid, at jeg har kunnet hygge mig sammen med ham (og et eller andet sted, havde det måske været bedre for ham, at være i SFO, men de overvejelser skriver jeg om en anden gang…).

De stunder vi har haft sammen, hvor jeg har lagt skærm, telefon og interviews væk, har været ren hygge. Vi har spillet fodbold sammen, og så er vi faldet over den serie, som DR TV har lavet som Påskekalender til hele familien – Det Forsvundne Ravkammer.

Fodbold med Yngstemanden - domesticmanager.dk - Foto: Andersgodtfred.
Det er ikke altid nok, at have en fodbold med, når vi skal spille, og nogle gange kan jeg også sparke til mere end en bold ad gangen. Foto: Andersgodtfred – domesticmanager.dk

Yngstemanden havde set de første afsnit selv uden mig, men der skete ikke noget ved, at jeg kom ind i serien i afsnit tre. Så svært er det heller ikke at følge med.

Serien handler om en flok børn, der, kort fortalt, leder efter en skat, som nazister i slutningen af 2. Verdenskrig skjulte og glemte i en bunker. Den leder de så efter, og så er der en slem godsjer, og han meget dumme sønner, som skal gøre alt for at forpurre børnenens planer om at finde skatten.

Der er intet nyt under solen i historiefortællingen, men det er rigtigt fint lavet af DR, og for tiden ser Yngstemanden og jeg så et afsnit hver dag i påsken. Fortællingen drives stille og roligt frem, og børneskuespillerne klarer opgaven rigtigt, rigtigt fint og de voksne overspiller kun lige en smule.

Men serien er helt sikkert værd at se som familietid, og DR håber også, at de kan skabe en ny tradition med en Påskekalender på TV, ligesom de laver Julekalender op mod jul hver år.

Og Yngsteknægten, han nyder at se serien sammen med farmand, og så hygger vi med det og snakker om den sammen efterfølgende, og hvad der kommer til at ske i de kommende afsnit.

Hvis du gerne vil se den, eller læse lidt om den, så finder du en hel del materiale på DR´s hjemmeside – følg det her link – hvor der også er lidt materiale bag om serien, og om andre skjulte skatte, som aldrig er fundet, også i Danmark.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.