Briller i alle afskygninger - domesticmanager.dk - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Jeg har et par til skærmbrug, jeg har briller til at læse med, jeg har et par, som jeg reelt skal bruge hele tiden, og så har jeg også et par til, når jeg kører bil.

Hvorfor har du så mange, spørger du nok…et er fordi min kone er optiker, og to nok fordi, at jeg ikke helt har vænnet mig til at skulle have briller på hele tiden. Selvom jeg ligeså godt kan få mig taget sammen til at få det gjort, for jeg har behov for briller, ligesom mange andre på min alder.

Vi bliver ældre

Det er lidt ligesom kroppen, den bliver heller ikke ved med at være helt så fit, som den var, da du var 20, det sker også med dit syn, det bliver også værre med alderen.

Jeg bruger allermest mine læsebriller, for i løbet af en dag, der bruger jeg lang tid foran en skærm. Fx er det her skrevet, mens jeg sidder på mit kontor. Her er skærmen 50 cm væk fra mit ansigt, og hvis jeg ikke har briller på, så kan jeg godt se, hvad jeg skriver, men jeg skal koncentrere mig enormt meget om det.

Her hjælper brillerne, og gør teksten skarp, så hvis der er stave- eller grammatiske fejl, så er det ikke fordi, at jeg ikke har set det, men fordi jeg simpelthen har skrevet forkert…

Når jeg kører bil, så bruger jeg ofte briller sidst på eftermiddagen og når det er mørkt. Der sidder et filter i mine briller, som gør at jeg ser bedre, når jeg kører, og at mine øjne slapper mere af. Hos Nytsyn hedder det DriveSafe, jeg ved ikke helt, hvad de andre optikerkæder kalder det, men jeg bruger Nytsyn, sjovt nok fordi, det er der, hvor min kone arbejder (og nej jeg får ingen penge for at nævne den optikerkæde, som hun arbejder for, men vi ejer en del af forretningen, og derfor er det meget normalt at købe sine briller der).

Tilvænning

Så har jeg også et par briller, som jeg reelt skal gå med hele tiden, men som skrevet, så har jeg ikke helt vænnet mig til det endnu. Det med, at det føles som om, at der nogle steder i mit synsfelt er sløret, det har jeg ikke helt fundet ud af endnu…men det kommer nok, for mit syn bliver ikke bedre med alderen…det gør dit heller ikke…så hvis du har svært ved at se, hvad der står på din telefon eller på vejskiltene, når du kører forbi, ja så kan det være, at du skal et smut forbi en optiker…der findes også andre end Nyt Syn, selvom jeg er sikker på, at du meget gerne må kigge forbi Nyt Syn Farsø til en synsprøve, du skal bare huske og booke den først.

Briller til enhver tid - domesticmanager.dk - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.