Pressefoto

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg faldt over serien “Ray Donovan” på HBO, det er nogle år siden, fordi sidste år sluttede sæson 7, og kort tid efter kom det ud, at Showtime ikke havde valgt at fortsætte serien.

På det tidspunkt havde der været vist 82 afsnit over de syv sæsoner, så et eller andet sted, så kan du også godt tænke, om det ikke var nok? 

Jeg synes ikke, at det var helt nok, jeg mente og mener stadig, at der manglede noget i at fortælle serien helt færdig. Efter at Ray er flyttet til New York fra LA i de sidste sæsoner, så er han kommet tættere på fødestedet Boston, som ofte er blevet nævnt i seriens forløb, og det var også i Boston at hans kriminelle løbebane sluttede. 

Som skrevet mente jeg, at serien sluttede uforløst, og derfor var glæden også stor, da jeg erfarede, at der ville komme en afsluttende film, en film der skulle slutte det hele af.

Jeg så filmen sammen med fruen. Hun er fuglt med i serien, sådan at hun har set et afsnit her og der, men stadig har hun kunnet følge med i, hvad der er sket, så hun ville også gerne se den allersidste episode, hvis filmen kan kaldes dette.

Hvis du har set serien, så kommer der et kort resume af den seneste sæson, til at begynde med i filmen, men ellers er det lige på igen. Som kender af serien, så er hele persongalleriet tilstede. Ray, datteren, brødrene, den afsindige far, der er godt spillet af Jon Voigt, så godt, at jeg virkelig ikke kan lide ham. 

Hvis du ikke har set serien, så er det nok liiiige riiiigeligt svært at følge med, for filmen kan ikke stå for sig selv, der skal du have set serien for rigtigt, at det hele giver mening. Hvis du ikke har set serien, så giver de mange flashbacks til Rays ungdom ikke meget mening, og de ting der sker, fx hvem er Ezra, hvordan møder Ray ham, og hvilken betydning har Ezra for Ray? Det bliver vist i filmen, men du skal vide, hvem Ezra er fra serien, før det rigtigt giver mening.

Skuespillerne er de samme, som i serien, men de er slet, slet ikke i sammen fysiske form, som de var i serien. Alle har taget på, og ser ældre ud. Liev Schreiber, som spiller Ray, og som har været med til at skrive manuskriptet, han ser meget anderledes ud, og slet, slet ikke så skarp ud, som han gjorde i serien. Du vænner dig til det, i filmen, og skuespillet og karaktererne er skarpe, som du kender det fra serien, men hvis du ikke har set serien, så får du ikke lige så meget ud af filmen, som jeg gjorde.

Er den god, ja det er den og den er en fin afslutning på den afsindige historiske om Donovan familien, samtidigt med at vi får et indblik i den barn- og ungdom i Boston, som er blevet nævnt så mange gange i serien, og nu kommer der billeder på. Vi finder også ud af, hvordan og hvorfor Rays far ender i fængslet, og hvem der egentlig sender ham derind…om han fortjener det, det må være op til seeren…og så har en af mine yndlings skuespillere, Alan Alda, heldigvis en lille fin rolle, som han samler op fra serien. En rolle som vi møder flere gange gennem filmen og allerede fra åbningen, hvor Ray taler i telefon og fortæller om det, som vi skal opleve til aller-, aller-, allersidst….her røbede jeg måske lidt for meget.

Hvis du er fan af serien, så sæt igang med at se filmen, jeg tror, at jeg snart skal se den igen, hvis du ikke har set serien, så kig lige filmen igennem, og så bliver du nok overbevist om, at du skal se serien. Filmen kan ikke ses på HBO Max, men på Paramount + her i Danmark. Du kan også se hele seriens syv sæsoner på Paramount+.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.