Randers har ikke altid det bedste ry i medierne, men jeg har nu aldrig selv haft noget mod byen. Jeg kan faktisk godt lide Randers, og jeg har også selv boet på Rådmands Boulevard for mere end 25 år siden, da jeg var i lære som mejerist i byen.

Mejeriet er nu lukket, sammen med bryggeriet og andet, men byen ligner nu sig selv, når jeg kommer forbi, og det har jeg været pænt mange gange på det seneste. Det er nemlig sådan, at når du skal på hospitalet, og samtidigt bor i Favrskov Kommune, så skal du til Randers.

Jeg skal skynde mig at sige, at jeg intet har at sige på sygehusbetjeningen i Randers, den har jeg altid oplevet som super god, alle de gange, som jeg har været der. Indimellem har vi også oplevet, at det har været hurtigere at køre til Randers og besøge vagtlægen, end at sidde i en længere kø i venteværelset på Skejby Sygehus (Aarhus Universitetshospital).

Så dette her skriv har intet at gøre med selve sygehuset, mere med, at vi som borgere i Favrskov er tvunget til at tage til Randers, når vi skal på sygehuset. For mig giver det ikke rigtigt mening, her fra Søften kan jeg se Skejby sygehus, og det tager mindre end syv minutter at køre derind i bil, og jeg kan også tage bussen og stå af ikke så langt fra sygehuset.

Det kan næsten ikke være bedre, problemet er bare, at Skejby sygehus ligger i en anden kommune, og dermed skal vi borgere i Favrskov Kommune tage til Randers.

Min far blev indlagt i sidste uge. Han var indlagt fra mandag til onsdag, og blev kørt til Randers af min søster, da han skulle indlægges. Han havde mavesmerter og var i første omgang blevet afvist i telefonen af sygeplejersken hos hans egen læge i Hinnerup. Anden gang han ringede tog de ham mere seriøst, og han kom afsted på sygehuset. Jeg besøgte ham tirsdag og igen onsdag, hvor han fik lov til at komme hjem.

I denne uge har han skullet CT skannes og have lavet en kikkertundersøgelse. Begge gange har jeg kørt ham. Jeg arbejder hjemmefra, og kan derfor hjælpe efter behov (mine forældre hjælper også i meget stor grad hjemme hos os). Jeg hjælper gerne mine forældre, også med at køre til Randers, selvom jeg har måttet bruge 3 – 4 timer alle dage, på at være på sygehuset.

Min far har stadig lidt ondt, og han har fået at vide, at han skulle køres for at komme til undersøgelse, derfor har jeg hjulpet ham.

Hvad med dem i Favrskov, som ikke har den muligt. Den offentlige transport fra Søften til Randers er til grin. Der er ingen busser, uden at der skal skiftes. Du kan tage toget fra Hinnerup, og så tage en bus fra stationen i Randers til sygehuset, hvis du kan finde ud af det.

Taxi er for dyrt, og så er der Flextrafik tilbage. Jeg har prøvet via Favrskov Kommunes hjemmeside, og her kan du se udregningen:

Flextrafik udregning - domesticmanager.dk

406,- kroner per vej, for at komme til en undersøgelse i Randers. Det vil sige, at der skal betales 812,- for at komme frem og tilbage til en undersøgelse.

Den samme tur til Skejby sygehus koster 126,- kroner per vej fra Søften.

Du kan selv prøve at regne på en tur via dette link. Hvis du er med Flextrafik inden for kommunegrænsen, så er det noget billigere, end hvis du krydser en kommunegrænse.

Grunden til, at det bliver så dyrt, det er, at du krydser en kommunegrænse.

Derfor kører jeg mine forældre, men det er bare ikke alle, der har den mulighed, og samtidigt synes jeg, at det er lidt vildt, at vi skal køre så langt, når vi har et hospital så tæt på. Jeg ved godt, at en lokal regionspolitiker har sagt og forklaret, at det er på grund af specialerne på et hospital, men det giver ingen mening.

Tilknytning til et hospital burde være ud fra postnummer og ikke fra hvilken kommune du bor i.

Jeg tager gerne til Randers igen, jeg har ingen problemer med at køre dertil, men det er der nok andre der har, desværre. Jeg burde nok skrive en artikel om det her, og det tror jeg også, at jeg vil gøre. Så kan det også være, at jeg selv bliver klogere på, hvorfor reglerne er, som de er.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.