dagbog - domesticmanager.dk

Hvordan skriver man dagbog? Er det de tanker, der flyver igennem ens hoved i løbet af dagen, eller er det når dagen er ved at være slut, og du skal reflektere lidt over, hvordan dagen er gået?

Jeg ved det ikke selv, og det er vel også op til en selv, hvad det er, der bliver skrevet ned. Det kan være, at der er nogle inderste tanker, som ikke skal skrives ned, men stadig skal bearbejdes i hovedet. Det kan også være oplevelser, som der har været i løbet af dagen, og som du gerne vil have gemt for eftertiden.

For mit eget vedkommende, så har i dag måske ikke været så begivenhedsrig, ved første øjekast, men alligevel er der sket noget. Er det dog alligevel så interessant, at det er værd at skrive om, selvom om skriverierne vel kun er til dig selv, og måske engang kan bruges, hvis du vil skrive om dig selv, eller andre vil. Jeg har desværre aldrig været god til at lave dagbog, det var mest i de unge år, da det blev skrevet i hånden i en kina bog. Specielt mit år i USA blev skrevet ned, selvom det først var efter to måneder, at jeg fik taget mig sammen til at skrive mine daglige notater ned.

Det er længe siden, at jeg har læst i den bog, men jeg er ret sikker på, at når jeg åbner den, og slår ned et tilfældigt sted i bogen, så vil jeg kunne huske det, og lige præcis, hvad der skete på det tidspunkt.

Lige nu ved jeg ikke, hvor den bog er, men jeg ved, at jeg stadig har den. Rodet på mit kontor gør nok også, at det ikke er det første, der ligger ved hånden. Det er også ok, men det bringer mig videre til, at jeg burde skrive dagbog hver dag, fordi lige meget, hvad jeg selv synes, så sker der vigtige ting hver eneste dag. Fx har jeg i dag for fjerde gang på en uge besøgt testcentret på Kirstinemindevej ved siden af Skejby sygehus. Tre gange med den ældste dreng, og 1 gange med Yngstemanden i dag (en af hans klassekammerater er positiv….)

Om 25 år så er det måske hyggeligt nok at huske, men lige nu kan jeg selvfølgelig ikke tage stilling til det. Til den tid er Yngstemanden 32, jeg er selv 73, og jeg er helt sikker på, at ingen af ungerne bor hjemme længere. Jeg håber, at Fruen og jeg stadig bor, hvor vi bor i dag, men det kan selvfølgelig godt være, at benene ikke er så gode længere, til at gå op og ned af trapperne her dag…

Det ligger heldigvis ude i fremtiden, lige nu skal der fokuseres på nutiden, specielt en dag, hvor Mette F. har lukket det meste af DK ned indtil den 3. januar…det er godt nok, at vi har købt næsten alle gaverne til jul, og vi alligevel skulle være os selv nytårsaften.

Hvorfor ellers skrive dagbog foruden nogle tilfældige noter om dagens forløb? Det er en god idé, fordi du kommer til at tænke over, hvad der er sket i løbet af dagen. Du kommer til at reflektere over noget som du har læst, du har set på FB/Twitter/Tik Tok eller hvad du ellers bruger af sociale medier (gad vide hvordan den verden ser ud om 25 år…?), du tænker over det lidt mere end de fem sekunder, som du brugte på det, da du så det.

Derfor er dagbog en god ting. Det er meningen, at du ikke skal vise den til nogen som helst, måske heller ikke din kone eller mand, men det bestemmer du selvfølgelig selv, men det er et godt sted, hvor du skriver ned, hvordan du har det, og hvad du går og tumler med inde i dig selv.

Det er altid godt, at komme af med, også selvom du ikke går til psykolog. Jeg har selv været der, det hjalp mig meget, at jeg fik mine tanker skrevet ned…hvis du så er så stærk, at du har modet til at vise det til nogen, så virker det med dobbelt effekt…for så hjælper du, mens du selv får hjælp.

Nu kom jeg lidt længere ud over en ganske almindelig og gemen dagbog, men den kan meget, den lille bog, og jeg håber, at du begynder at skrive i din egen på et tidspunkt. Du kunne starte med at tale med Siri eller hvilken smart assistens, der er installeret på din telefon, når Siri ikke vil mere, så kommer der andre, der kan hjælpe til, og tak for det, for så kan det også være, at de kan skrive det ud for dig.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.