I de fire weekender frem mod jul har SGF fodbold de senere år solgt juletræer fra Mogens Lübkers ejendom på Rønbækvej lige uden for Søften.

Da jeg og familien kommer forbi søndag den 13. december, er der allerede godt gang i salget, og de tre frivillige, der står på pladsen i dag, får også god hjælpe af ejeren, Mogens Lübker.

SGF Fodbold har sat en vogn op, hvor der serveres gratis gløgg, æbleskiver og slik til børnene, både før og efter det ønskede juletræ er fundet.

Der er flere muligheder for at få sig et træ med hjem. Du kan fælde et selv i marken, eller vælge et af de træer, som allerede er fældet. Kjeld Eskildsen og Henrik Reimer er også behjælpelige med at pakke træet for dig, inden du slæber det med hjem.

Mogens Lübker har kigget på, mens Kjeld og Henrik Reimer kæmper med at få det genstridige træ, som jeg og familien har valgt, pakket sammen. Jeg spørger ham om, hvorfor han stiller hus, have og juletræer til rådighed for SGF Fodbold i alle weekenderne op mod jul.

“Jeg har været glad for at kunne hjælpe SGF Fodbold de seneste fem år med juletræssalget. Det bedste, jeg kan gøre, det er da at støtte ungdommen og samfundet som helhed ved at sætte nogle aktiviteter i gang. Det betyder alverden for en by som Søften at have en aktiv idrætsforening, hvor lokalsamfundet heldigvis bakker op, og hvor fællesskabet sættes i højsædet. Det er jeg stolt af at være en del af, og jeg er glad for at jeg kan hjælpe til med at styrke nærmiljøet, med det juletræssalg, som vi har her,” siger Mogens Lübker, inden han skal lægge lidt mere brænde på bålet ved siden af salgsvognen.

Mogens Lubker er altid glad for at hjælpe de frivillige foreninger - domesticmanager.dk
Mogens Lubker er altid glad for at hjælpe de frivillige foreninger – Foto: AGR.

De frivillige
Det kræver en god portion hjælp fra frivillige kræfter til at kunne sælge juletræer i weekenderne op mod jul, og for Kjeld Eskildsen, der til dagligt tager et stort slæb i SGF Fodbold, er det naturligt at stå her og hjælpe folk med deres valg af træer.

“Jeg er glad for at stå her at hjælpe, selvom det er mange timer vi frivillige bruger på juletræssalget. Jeg har regnet det ud til cirka 170 timer bruger vi på de weekender, vi sælger træer. Alle timerne er givet godt ud, for der kommer hele tiden nye mennesker og familier, som kommer og køber et træ, og derved støtter ungdommen i Søften og SGF Fodbold,” siger Kjeld Eskildsen.

Jeg prøver at udfritte Kjeld lidt for, hvor meget de egentlig sælger.

“Sidste år solgte vi 300 træer, på de weekender vi havde åbent, og det er vi godt på vej mod igen. Vi har indtil videre solgt 200, og der er stadig tid endnu, så jeg er fortrøstningsfuld. Vi køber træerne til en favorabel pris, og sælger dem videre,” siger Kjeld Eskildsen, inden han og en anden frivillig, Henrik Reimer, skal pakke det næste juletræ, som nogle glade kunder er kommet med.

Det giver Kjeld og Henrik lidt problemer, men træet er heller ikke helt lille, så de tilkalder lidt ekstra hjælp, for at få træet pakket ind, men det lykkedes heldigvis, og de er snart klar til det næste træ.

Henrik Reimer er i gang med at spritte håndsavene af, da jeg spørger ham om, hvorfor han står her og hjælper til.

“Jeg har været med i Søften GF i mere end 19 år, og de her frivillige klubber kan ikke køre af sig selv, hvis der ikke er nogen til at hjælpe til. Derfor stiller jeg selvfølgelig også op, når der er brug for det. Samtidigt er det også hyggeligt at tale med mange af de mennesker og familier, der kommer og køber et træ. Det er der heldigvis også tid til,” siger Henrik Reimer.

Henrik og Kjeld pakker alle de træer du vil have - domesticmanager.dk
Henrik og Kjeld pakker alle de træer du vil have – Foto: AGR.

Støtter SGF alt det vi kan
Som barn af Søften, så møder jeg ofte mennesker jeg kender, når jeg færdes i byen. Det samme er tilfældet, mens familien og jeg er på pladsen for at købe juletræ, så der bliver sagt hej mange gange. Både fra min kone og jeg til andre voksne, men børnene kender også hinanden indbyrdes, så her er også mange de kender.

Jeg møder Jørgen og Vera Blak, lige efter de har fået pakket deres udvalgte træ, jeg har kendt dem begge i mange år, da jeg har spillet håndbold med deres søn, og derfor er det også naturligt at spørge dem, hvorfor de køber deres træ her, når der er så mange andre steder, hvor det er muligt at få fat i et.

“Vi støtter op lokalt alt det vi kan, og specielt SGF som har været en del af vores liv siden vi flyttede til Søften. Vores søn, Ole, har altid spillet fodbold og håndbold i SGF, så vi støtter selvfølgelig op alt det vi kan, og derfor er vi også her for at købe et træ i dag. Idrætsforeningerne under SGF er en stor del af kulturen i Søften, og det bakker vi op om alt det vi kan,” siger Jørgen Black, inden ham og Vera slæber træet ud til deres bil.

Vera og Jørgen Black - domesticmanager.dk
År efter år støtter Vera og Jørgen Black op under SGF´s forskellige idrætsforeninger, og de er glade for at kunne købe et juletræ tæt på, hvor de bor – Foto: AGR.

Det samme gør jeg og resten af familien, og da det er pakket i bilen, så viser det sig, at der kun er plads til føreren (mig), resten må gå hjem. Heldigvis er der aldrig langt hjem, når vi bor i en by som Søften, her kan vi gå til alt.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.