Nogle gange tænker jeg på, om det er skuespillerne, instruktøren, manuskriptforfatteren, eller hvad det er, der gør, at en film er værd at se eller om en tv-serie er værd at følge med i.

Der er nogle skuespillere, som bare næsten altid leverer varen, og som selv om historien måske kan halte lidt, så gør det, at denne skuespiller er med, at oplevelsen bliver værd at se alligevel.

En af de skuespillere er for mig Bryan Cranston, som nok mest er kendt fra Breakimg Bad. En serie, som jeg selv aldrig har fået set færdig, men jeg synes at Bryan Cranston er fænomenal.

Your Honor domesticmanager.dk
Bryan Cranston. Foto: Skip Bolen/Showtime.

Jeg er helt vild med ham i rollen som den tidligere amerikanske præsident Lyndon Baines Johnson, i filmen “All the way” , hvor vi som seere følger præsidenten i 1964, hvor han vil have borgerrettigheds lovgivning igennem kongressen, og han selv skal prøve at blive genvalgt som præsident. En virkelig god film, som kan ses på HBO Nordic.

I “Your Honor” spiller Bryan Cranston en meget retskaffen dommer, som ynder at afsløre vidner i at lyve i retten, men som kommer ud for, at hans ene søn kører ind i en motorcyklist, hvor føreren dør.

Hans kone er også død, og nu står han for at skulle aflevere sin søn på politistationen. Sønnen valgte nemlig at køre fra ulykken, uden at få kontaktet myndighederne, og blive tilbage. Han flygtede fra stedet og tog hjem, og prøvede at skjule sine spor.

Dommeren skifter standpunkt

Jeg har kun set første afsnit af serien, der kommer i 10 afsnit, og jeg kan se, at jeg kommer til at glæde mig til hvert afsnit. Bryan Cranston skuffer ikke, slet ikke, da han finder ud af, hvad der er sket.

Der er en fin scene, hvor han er gået for sig selv. Han sidder og græder, og det går op for ham, at han nu vil miste hans søn, som han også gjorde, da hans kone døde, og at han nu vil blive alene.

Kort tid efter, er faderen og sønnen på vej til politistationen, og faderen vil gå ind og tale med politiet inden han henter sønnen. Her sker der noget i hovedet på faderen, hvor han går fra et synspunkt om at være lovlydig, og at det også gælder sønnen, til at han tager loven i egen hånd, og forlader politistationen igen, og de kører derfra.

Hvad der sker på politistationen, ja det syntes jeg selv, at du skal se, men jeg kan fortælle så meget, at en anden af mine yndlings skuespillere har en større rolle i serien, han hedder Michael Stuhlbarg. Jeg har set ham i Boardwalk Empire, hvor han spiller en meget kold og hårdkogt gangster, og i andre film og serier.

Your Honor domesticmanager.dk
Michael Stuhlbarg i YOUR HONOR. Foto: Skip Bolen/SHOWTIME.

Det er ham, som faderen/dommeren ser og hører på politistationen, og derved vender om og går tilbage til sønnen, og de kører hjem, og det er ham, der får den retskafne dommer til at udlevere sønnen til politiet.

Senere på aftenen taler han sig endda ud af en situation med en politimand midt på en bro, hvor han har fjernet sønnens tøj, der var gennemblødt af blod.

Serien starter godt, er meget seriøs, og jeg glæder mig til at se, hvad der sker i de næste 9 afsnit.

https://youtu.be/E5ZPV9x_CwA

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.