Fugle Erling Mørch Kunst i Favrskov domesticmanager.dk

Endnu en gang var det lykkedes arrangørerne at fylde de to haller i Søften kultur- og idrætscenter med kunstnere og deres værker, og der var nok at se på og til.

Indenfor var der allerede lørdag formiddag en jævn strøm af mennesker, der i disse corona tider hele tiden skulle gå til højre gennem hallerne, så der kunne holdes afstand blandt både kunstnerne og de besøgende gæster.

I år havde arrangørerne også valgt, at der skulle være et musikalsk indslag ved åbningen, og de havde hyret Michelle Birkballe til at komme og spille i de første par timer af åbningstiden. Et godt initiativ, som trak gæsterne ind i den ene hal, mens hun spillede på sin guitar og sang til, siddende foran Hans Krulls malerier, som er med til Kunst i Favrskov.

Michelle Birkballe Kunst i Favrskov domesticmanager.dk
Michelle Birkballe synger og spiller til Kunst i Favrskov. Foto: AGR.

Der var også lokale kunstnere fra Søften, der havde valgt at vise sine værker frem. Poul Aage Fogde havde sin egen stand, med egne malerier.

“Jeg har været med siden 2016, så det er femte år i træk, at jeg fremviser mine billeder for offentligheden her til “Kunst i Favrskov”. Det er spændende at være med igen, og jeg kender også flere af kunstnerne, der udstiller, og det udvider også min horisont på kunst, når jeg ser, hvad andre laver. Jeg begyndte selv at tegne som helt lille, og det har nu udviklet sig til malerier i de sidste mange år,” siger Poul Aage Fogde.

Poul Aage Fogde Kunst i Favrskov domesticmanager.dk
Poul Aage Fogde er stolt at af vise sine malerier frem, og glad for at kunne vise sin kunst frem for femte gang til Kunst i Favrskov. Foto: AGR.

En anden lokal kunstner fra Hinnerup, David Bjerre, var også på besøg. Han udstillede ikke sin kunst selv, men var forbi for at se, hvad Kunst I Favrskov kunne vise i år.

“Som kunstner finder du inspiration alle steder og hver eneste dag, og derfor synes jeg også, at det er meget interessant at se, hvad andre laver af værker. Det bliver jeg også inspireret af, og så er det fantastisk at se så meget kunst udstillet af mere en 50 kunstnere på en gang. Det er en stor oplevelse for mig,” siger David Bjerre.

David Bjerre Kunst i Favrskov domesticmanager.dk
David Bjerre fra Hinnerup var forbi Kunst i Favrskov for at se, hvad andre kunstnere laver og selv søge inspiration. Foto: AGR.

Ikke kun malerier

Ugle af Erling Mørck Kunst i Favrskov domesticmanager.dk
En af to ugler, som Erling Mørch udstiller til Kunst i Favrskov. Foto: AGR.

Der er meget andet end malerier og tegninger udstillet i de to haller. Der er også mulighed for at se på og købe smykker, figurer, lertøj og ugler.

Uglerne og andre fugle er lavet af Erling Mørch, der til daglig bor i Fajstrup, og også har sit atelier der.

“Jeg prøver at lave mit eget udtryk i de værker, jeg laver, og der er ikke nogen af dem, der er ens. Jeg er oprindeligt uddannet konservator, så jeg ved alt om, hvordan det skal se ud, men når værket er færdigt, så skal det have sit eget særpræg, om det er en ugle eller en anden fugl,” siger Erling Mørch.

Erling Mørch Kunst i Favrskov domesticmanager.dk
Erling Mørch foran to af sine værker, hvis du vil se mere af Erling Mørch, så udstiller han de næste seks måneder på Naturhistorisk museum i Aarhus. Foto: AGR.

I hal 2 er Michelle Birkballe færdig med sine numre, og er ved at pakke sammen. Hun spiller normalt på koncertsteder, hvor der er et publikum tæt på scenen, derfor har dette også været et anderledes måde at komme ud med hendes musik på.

“Jeg har aldrig prøvet noget, som det her før, det har været en fantastisk oplevelse alle spille min musik blandt kunstværker og publikummer, der hele tiden defilerer forbi. Det har jeg været glad for at prøve, men også at jeg samtidigt har haft mulighed for at se så mange kunstneres arbejde. Det er meget kreativt at være vidne til,” siger Michelle Birkballe.

Kreativiteten blomstrer helt sikkert blandt de udstillede kunstnere, det var tydeligt at se på denne års udgave af Kunst i Favrskov. Hvis du vil læse mere om denne udstilling og hvad Kunst i Favrskov er, så gå ind på www.kunstifavrskov.dk.

De fleste af værkerne kan også købes af kunsterne, til priser på alle niveauer, journalisten her kom hjem med det her billede, malet af Poul Aage Fogde.

Maleri af Poul Aage Fogde Kunst i Favrskov domesticmanager.dk
Poul Aage Fogde forklarede, at han har meget sværere ved at male dagligdagssituationer, end hvis det er naturlandskaber, men han øver sig, så ofte han kan. Foto: AGR.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.