Det var svært at følge med ved kassen, da SGF Venner holdt den traditionsrige fastelavnsfest søndag eftermiddag den 23. februar, for hold op, hvor kom der mange glade voksne og børn, for at fejre fastelavn og slå katten af tønden.

Tøndeslagning i SKIC domesticmanager.dk SGF Venner
Tøndeslagning i gang – Foto: AGR.

Der var heldigvis også masser af frivillige til at hjælpe til, og få den normale håndboldbane i den gamle hal til at ligne et sted med hygge og fastelavnstønder, der bare ventede på at skulle slås til.

Tønderne venter - SGF Venner - domesticmanager.dk Foto: AGR.
Tønderne venter på børnenen – Foto: AGR.

Kaffen var brygget, fastelavnsbollerne var bagt, slikposerne var fyldte og de frivillige ventede ængsteligt på at se, hvor mange der ville dukke op for at fejre fastelavn.

Flere deltagere end i 2019

Efter en mindre besøgt juletræsfest i december 2019, så var de frivillige fra SGF Venner lidt spændte på at se, hvor mange der ville dukke oppe denne søndag.

Der var heldigvis ikke nogen grund til at bekymre sig, det væltede ind med børn og voksne i alle aldre, og efter en kort velkomst fra formanden, så var det tid til at slå katten af tønden på de fem ophængte tønder.

Tønderne var hængt op efter aldersgrupper 0 – 3 år, 4 – 6 år og 7 år og opefter, med efterfølgende præmier til kattekonge og -dronning samt bedst udklædte.

Der blev virkeligt gået til den, og da tønderne endelig kapitulerede, så var børnene også klar til at samle de mange karameller op, som faldt ud af tønderne.

Karameller - Domesticmanager.dk - SGF Venner Foto: AGR.
Karamellerne venter på at blive spist – Foto: AGR.

Inden præmieoverrækkelsen, der var det tid til lidt til ganen, og de 300 nybagte fastelavnsboller fik hurtigt ben og gå på, sammen med saftevand, kaffe og te.

Hele 10 konger og dronninger

Hos de 0 – 3 årige, der var det Elton og Aya, der blev Kattedronning, og Kattekonger i samme årgange blev Alexander og Nana.

Fastelavn domesticmanager.dk SGF Venner - Foto: AGR.
En stolt mor med kattekonge – Foto: AGR.

Hos de 4 – 6 årige, der blev Kattedronninger, var det Luna og Lukas, og Kattekongerne blev Lauge og Alfred.

I den store kategori, alle børn og barnlige sjæle over syv år, der var det Noa, der blev dronning og Ella, der blev Konge.

Der blev også uddelt præmie for bedste udklædning blandt de store og små, og hos de mindste var det Freja, der var klædt ud som klokkeblomst og hos de lidt ældre, der var det en anden Freja, som havde fundet piratkostumet frem.

Fastelavn SGF Venner 2020 domesticmanager.dk Foto: AGR.
Bedste udklædt blandt de yngste – Foto: AGR.
Fastelavn SGF Venner domesticmanager.dk Foto: AGR.
Bedst udklædte blandt de større – Foto: AGR.

Det var dog ikke helt slut endnu, da slikposerne til børnene også blev delt ud, og selvom SGF Venner havde forregnet sig, og “kun” lavet 142 slikposer, som viste sig ikke at være nok, så blev det problem hurtigt løst. Så ingen blev snydt, og alle kunne gå glade hjem.

SGF Venner vil gerne sige tak for den store opbakning til fastelavnsfesten i 2020, og vi håber at se jer alle igen i 2021.

Samtidigt med, så siger vi også tak til de mange frivillige i Søften, som hjælper til at lave disse arrangementer, for uden frivillige er det ikke muligt.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.