domesticmanager.dk færdige flutes

Hvis du nu er vant til at lave mad derhjemme, enten til dig selv, til dig og din kone eller mand, eller til en hel familie, så ved du også, at det ikke altid er nemt at finde på noget nyt hver dag. Du skal genopfinde dig selv hele tiden, så resten af familien ikke finder det, de putter i hovedet til aftensmad, kedeligt og trivielt.

Jeg prøver, så vidt det er muligt, at planlægge om mandagen og købe ind til aftensmaden hele ugen, så jeg kun behøver ”klat-indkøb” i løbet af ugen.

Det er selvfølgelig heller ikke altid, at det lykkedes, men planlægningen er nu rar, når det fungerer.

I denne uge har det ikke fungeret super godt, og det har været fra dag til dag, og nogle dage noget nemmere end andre.

Torsdag var det svensk pølseret, som for første gang i mit liv ikke blev super vellykket, selvom et af børnene nu mente, at det var den bedste, som jeg nogensinde havde lavet.

Fredag skulle vi egentlig have rester kombineret med lidt ekstra indkøb fra delikatesseafdelingen i Superbrugsen i Hinnerup. Jeg nåede dog aldrig til Hinnerup, og da jeg tænkte, at vi alligevel kun ville være fire hjemme fredag aften, og tre hjemme lørdag aften, så ville jeg lave suppe og flutes til aftensmad i stedet.

domesticmanager.dk færdige flutes

Butternut hvadfornoget?

Indimellem så varmer vi Karolines supper fra Arla op, hvis det skal gå stærkt, og så med noget billigt flutes fra den lokale Rema, men andre gange, hvor jeg har mere tid til maden, der prøver jeg at lave den selv. Det gjorde jeg med suppen denne fredag.

Jeg har før eksperimenteret med butternutsquash, søde kartofler og gulerødder, og så lavet suppe ud af det, så det ville jeg prøve igen, sammen med hjemmebagt flutes.

Opskrifter er jeg ikke så god til at finde på, så jeg får ofte inspiration fra andre, og så laver jeg lidt om på dem og tilføjer ekstra, alt efter behov. Der findes rigtigt mange steder på det store internet til opskrifter, så jeg prøver mig lidt frem, da det ikke altid skal være det samme fra gang til gang.

domesticmanager.dk butternut squash

Denne gang var det valdemarsro.dk opskriftsiden, at jeg tog grundopskriften fra, og tilføjede andre ingredienser, så suppen blev som jeg ville have det.

Opskriften blev som følger:

  • Fire slags løg, hvidløg (2 fede), 1 almindeligt løg, 1 rødløg og 3 forårsløg
  • Tørrede kryderier, chili, koriander og knust spidskommen.
  • Olivenolie til stegning
  • 1 butternut squash
  • 2 søde kartofler
  • 6 gulerødder
  • 1,2 liter grøntsagsboullion (jeg brugte to terninger)
  • 1 ¼ kvart piskefløde
  • Et skvæt æblecider eddike
  • 1 lime
  • Salt og peber
  • Bacon i terninger

Fremgangsmåde var denne:

Løgene blev renset og snittet meget fine i en blender sammen med lidt olie, samtidigt havde jeg sat en gryde over, hvor jeg havde hældt krydderierne i, så de kunne steges lidt af inden løgene, blev tilsat.

domesticmanager.dk løgene er blended

Derefter skar jeg skorpen af butternut squashen og fjernede kernerne. Jeg skar det hele i små tern og lod det efterfølgende stege med løg og krydderiblandingen i gryden.

Samme fremgangsmåde blev brugt til de søde kartofler og gulerødderne, og efterfølgende fik hele blandingen 15 minutter i gryden med omrøring undervejs.

domesticmanager.dk grøntsagerne svitses

Så var det tid til at tilsætte grøntsagsbouillon, og heldigvis har vi en ”cooker” derhjemme, så vi har kogende vand med det samme, så det gør også madlavningen nemmere ind i mellem.

Da blandingen småkogte igen, så var det tid til at blende det hele, så suppen blev til en cremet masse, der egentlig bare skulle varmes op og var klar til servering. Sådan gik det dog ikke helt.

Suppen havde en kraftig konsistens, da jeg havde blendet den færdig med en stavblender, så jeg tilføjede en smule æblecider eddike, for at give retten lidt syre og samtidigt røg en kvart liter piskefløde i suppen, for at give en lidt bedre konsistens.

domesticmanager.dk færdig suppe

Tilslut fik suppen saften fra en lime, det blev rørt rundt, og da suppen blev varmet op igen, så var den klar til servering.

Undervejs havde jeg også stegt en omgang bacon på en pande, så det kunne bruges som topping på suppen, det er ungerne altid ekstremt glade for. Næste gang laver jeg også stegte rugbrødsterninger til, det tror jeg også vil smage godt.

domesticmanager.dk bacon stegning

Flutes

Flutes må jeg ikke glemme. Jeg havde lavet dejen inden, at jeg gik i gang med suppen, så den kunne stå og hæve førstegang. Som skrevet, så er det en opskrift fra Alt For Damerne, som jeg har modificeret lidt. Opskriften hedder ”Lette Flutes”, og jeg bruger følgende:

  • 3 dl mælk
  • 25 gram gær
  • Olivenolie
  • Salt
  • 250 gram hvedemel
  • 250 gram, hvad jeg ellers har af mel i skuffen, det være sig grahamsmel eller andet groft mel.
  • 30 gram Chiafrø
  • 50 gram Havregryn
  • Æg til pensling inden bagning

Lun mælken og bland den sammen med smuldret gær, olie og salt i en røreskål. Derefter tilsætter du halvdelen af melet, der nu er blandet sammen også med chiafrø og havregryn. Jeg bruger en røremaskine, det tager for lang tid for mig at gøre ellers.
Tilsæt derefter resten af melet lidt ad gangen, indtil konsistensen bliver rigtig.

Ja, hvornår er det lige at konsistensen bliver rigtig?
Det er den, når dejen er smidig, men ikke klistret længere.

Derefter skal du lave dejen hæve i minimum 30 minutter, normalt giver jeg den altid en time, hvis det er muligt.

Læg dejen på et bord, hvor der er lidt mel på. Alt efter hvor mange flutes du vil have, så skærer du dejen ud i det antal stykker.

Brug en kagerulle og rul hvert stykke helt flat ud. Derefter ruller du den stramt sammen, og lægger på en bageplade. Det fortsætter du med, indtil du ikke har mere dej.

Læg et viskestykke over, og lad brødene hæve i minimum 30 minutter, gerne lidt længere.

Skær et langt snit i hver brød, og pensl efterfølgende med mælk.

Bag disse flutes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, men husk at hold øje med dem undervejs.

domesticmanager.dk færdige flutes

Succes med suppe og flutes

Der var heldigvis ingen brokkerier fra familien omkring suppen og flutesne, men det kan også være fordi, at det var en fredag aften klokken 19 at vi spiste, og alle var trætte efter en lang uge.

Men skidt pyt, vi blev mætte, suppe smagte godt, og der er rester af suppe og svensk pølseret endnu, så de andre kan gå noget at spise lørdag aften, mens den yngste datter og jeg er i Paris.

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.